Nehézségi fokozat:
Magvas teljes kiőrlésű alakor baguette
Nem titok, hogy a teljes kiőrlésű alakor a szívem egyik csücske. Méghozzá azért, mert egy rendkívül ízletes, mély dióízű, elképesztő zamatú gabona. Ehhez az ízvilághoz most képzeljétek hozzá a pirult magvakat…ugye hogy olthatatlan vágyat éreztek hogy megsüssétek?
Hozzávalók (3 darabhoz):
– 1 csomag teljes kiőrlésű alakor sütőkeverék (500 gramm)
– 450 ml langyos víz -3 evőkanál mag(keverék)
– liszt (a formázáshoz)
A lisztet a vízzel eldolgozzuk, majd belekeverjük a magokat, és letakarva langyos helyen 30 percig pihentetjük. Lisztezett felületen 3 részre vágjuk, baguette formára tekerjük, és kissé megcsavarjuk a tésztarudakat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol további 15-20 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.