Nehézségi fokozat:
Mákos-citromos alakor kalács – mazsolás-mandulás alakor-kalácssütőkeverékből
Ismét az alakor-kalácssütőkeveréket hívtam segítségül egy finom mákos kalács elkészítéséhez. Azonban most nem a simát, hanem a mazsolával és mandulával dúsítottat, hogy még inkább tartalmasabb és finomabb legyen a végeredmény.
Hozzávalók 1 db nagy kalácshoz:
- 380 g (azaz egy tasak) kalácshoz való alakor kalács sütőkeverék mandulával és mazsolával
- 100 g darált mák
- 1 evőkanál sütőpor (a keverékben van térfogatnövelő, de a hozzáadott mák miatt adtam hozzá még egy keveset, hogy biztos levegős legyen a tészta)
- 3-5 evőkanál barna cukor / nyírfacukor (vagy ízlés szerint; a keverékben szintén van cukor, de a plusz mák miatt adhatunk még egy keveset hozzá)
- Egy kisebb citrom leve és héja (válasszunk olyan citromot, aminek nem kezelt a héja!)
- 250 ml növényi tej (a tasakon levő útmutató szerinti vizet növényi tejre cseréltem, és mandulatejet használtam)
Elkészítés:
- Minden hozzávalót tegyünk egy nagy keverőtálba majd a tasakon lévő útmutató szerint állítsuk össze és kelesszük meg a tésztát, majd süssük meg a kalácsot. Én a vizet növényi tejre cseréltem
- Ha megsült a kalács, a szép szeletelés érdekében várjuk meg míg langyosra hűl.
Megjegyzés: Én megszokásból 200 fokra előmelegített sütőbe tettem be a kalácsot sülni, majd kb. sütési idő felénél visszavettem a hőfokot 160 fokra, hogy ne égjen meg a teteje.




Kapcsolódó termékek
No products were found matching your selection.