Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Mákos-citromos alakor kalács – mazsolás-mandulás alakor-kalácssütőkeverékből

Ismét az alakor-kalácssütőkeveréket hívtam segítségül egy finom mákos kalács elkészítéséhez.  Azonban most nem a simát, hanem a mazsolával és mandulával dúsítottat, hogy még inkább tartalmasabb és finomabb legyen a végeredmény.

Hozzávalók 1 db nagy kalácshoz:

  • 380 g (azaz egy tasak) kalácshoz való alakor kalács sütőkeverék mandulával és mazsolával
  • 100 g darált mák
  • 1 evőkanál sütőpor (a keverékben van térfogatnövelő, de a hozzáadott mák miatt adtam hozzá még egy keveset, hogy biztos levegős legyen a tészta)
  • 3-5 evőkanál barna cukor / nyírfacukor (vagy ízlés szerint; a keverékben szintén van cukor, de a plusz mák miatt adhatunk még egy keveset hozzá)
  • Egy kisebb citrom leve és héja (válasszunk olyan citromot, aminek nem kezelt a héja!)
  • 250 ml növényi tej (a tasakon levő útmutató szerinti vizet növényi tejre cseréltem, és mandulatejet használtam)

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót tegyünk egy nagy keverőtálba majd a tasakon lévő útmutató szerint állítsuk össze és kelesszük meg a tésztát, majd süssük meg a kalácsot. Én a vizet növényi tejre cseréltem
  2. Ha megsült a kalács, a szép szeletelés érdekében várjuk meg míg langyosra hűl.

Megjegyzés: Én megszokásból 200 fokra előmelegített sütőbe tettem be a kalácsot sülni, majd kb. sütési idő felénél visszavettem a hőfokot 160 fokra, hogy ne égjen meg a teteje.

Kapcsolódó termékek

No products were found matching your selection.