Nehézségi fokozat:
Mákos-csokis csomó
Ha gyors, de tápláló finomságra vágysz, megtaláltad! Legújabb mákos keverékünket most teljesen vegán változatban készítettük, a ropogós mákszemek és az isteni finom csokikrém tökéletes harmóniában vannak a teljes kiőrlésű tönköly tésztában! A formázás is végtelenül egyszerű, az eredmény egy mégis nagyon látványos finomság!
Hozzávalók (12 darabhoz):
– a tésztához:
- 1 csomag teljes kiőrlésű mákos tönköly édes keverék
- 250 ml langyos víz (használhatsz növényi tejet vagy tehéntejet is)
– a töltelékhez:
- 60 gramm kókuszolaj (szobahőmérsékletű, hogy kenhető, de ne folyékony legyen-használhatsz vajat, margarint is)
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 6 evőkanál kristálycukor
A lisztet a vízzel alaposan elkeverjük, majd 30-60 perc alatt letakarva, langyos helyen kb duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, a töltelék összes hozzávalóját alaposan kikeverjük.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd egy kb 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk, és megkenjük a csokis krémmel. 3 részre hajtjuk a tésztát, és annyi csíkra vágjuk, ahány mélyedésünk van a muffin tepsiben. Nekem ez egy 12 részes, így én 12 csíkra vágtam.
A csíkokat 3 csíkra vágjuk be úgy, hogy a tészta egyik felét nem vágjuk át teljesen, megfonjuk, és a videón látható módon összetekerjük.
A muffintepsi mélyedéseid vékonyan megkenjük az olajjal, és finoman kiszórjuk liszttel (bármilyen lisztet használhatsz) és beletesszük a kis tésztacsomókat. Még 15-20 percig így pihentetjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.