Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Mákos-fűszeres-paradicsomos ciabatta

Hanyagul-rusztikusan vágott tésztadarabkák pikáns fűszerrel, mákkal és aszalt paradicsommal…igen-igen, ez az olaszok méltán híres ciabattája, amit most némi ősi gabonás csavarral mutatok be Nektek! Amellett, hogy tökéletes szendvicsalap, kis falatkákra vágva-tépve kiválóan lehet vele tunkolni finom krémeket!

Hozzávalók (6 darabhoz):
1 csomag világos ősi gabona lisztkeverék
-450 ml langyos víz
-2 evőkanál őrölt mák (egész szemű is jó)
-1 marék aprított aszalt paradicsom
-1 kávéskanál fűszerpaprika (füstölt is jó)
-1 kávéskanál fokhagymapor
-1 kávéskanál őrölt feketebors

Ha száraz(abb)ra szárított paradicsommal dolgozunk, érdemes a teljes folyadékmennyiségből elvett kb 1 dl vízbe áztatni fél-egy órára, hogy kissé felpuhuljon. Ha jó szaftos a paradicsom, akkor ez elhagyható. A fűszereket kedvetek szerint variálhatjátok, akár szárított chilit is használhattok!
A lisztet a langyos vízzel, paradicsommal, mákkal és a fűszerekkel alaposan összekeverjük. Letakarva langyos helyen kb 30-35 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és megszórjuk a felületét is vele, majd nagyjából 6 darabra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol még kb negyed óráig pihentetjük. 180 fokos sütőben (ha lehet alsó-felső légkeverés) kb 30-33 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek