Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Mákos kenyér – teljes kiőrlésű ősi gabona sütőkeverékből

Mákkal hogy álltok? Hoztam már mákos receptet az igaz, de azok főleg sütemények voltak. Most a kenyerünkbe csempésztem belőle, mert nem csak az édes mellé passzol a mák, hanem a sóshoz is. A kényelem kedvéért megint sütőkeveréket használtam, rengeteg időt meg lehet velük spórolni és az eredmény mindig tökéletes.

Hozzávalók 1 db kenyérhez:

(A magok elhagyhatóak)

 

Elkészítés:

  1. A lisztet, magokat (ha használunk) és a mákot tegyük egy nagy keverőtálba és a tasakon található sütési útmutató alapján készítsük el a tésztát.
  2. Kelesztés előtt bevagdostam a tészta tetejét, majd megszórtam egy kis darált mákkal, így szép bordázott lesz a teteje.
  3. Süssük meg a kenyeret a sütési útmutató alapján. Hagyjuk kihűlni, mielőtt szeletelnénk.

Megjegyzés: Én megszokásból egy fedeles sütőtálban 230 fokra előmelegített sütőben sütöttem a kenyeret 50 percig (a fedeles sütőtálat is előmelegítettem a sütőben).

Kapcsolódó termékek