Nehézségi fokozat:
Mákos kenyér – teljes kiőrlésű ősi gabona sütőkeverékből
Mákkal hogy álltok? Hoztam már mákos receptet az igaz, de azok főleg sütemények voltak. Most a kenyerünkbe csempésztem belőle, mert nem csak az édes mellé passzol a mák, hanem a sóshoz is. A kényelem kedvéért megint sütőkeveréket használtam, rengeteg időt meg lehet velük spórolni és az eredmény mindig tökéletes.
Hozzávalók 1 db kenyérhez:
- 1 csomag (500 g) teljes kiőrlésű sütőkeverék (útifűmaghéjjal)
- 2 ek lenmag
- 2 ek chiamag
- 2 ek pirított szezámmag
- 6 ek darált mák
(A magok elhagyhatóak)
Elkészítés:
- A lisztet, magokat (ha használunk) és a mákot tegyük egy nagy keverőtálba és a tasakon található sütési útmutató alapján készítsük el a tésztát.
- Kelesztés előtt bevagdostam a tészta tetejét, majd megszórtam egy kis darált mákkal, így szép bordázott lesz a teteje.
- Süssük meg a kenyeret a sütési útmutató alapján. Hagyjuk kihűlni, mielőtt szeletelnénk.
Megjegyzés: Én megszokásból egy fedeles sütőtálban 230 fokra előmelegített sütőben sütöttem a kenyeret 50 percig (a fedeles sütőtálat is előmelegítettem a sütőben).



