Nehézségi fokozat:

Mandulás alakor briós

Finom, puha, a mandulától, és a cukortól a tetején ropogós! Villámgyorsan elkészül, és olyan gyorsan el is fogy!

Hozzávalók (8 darabhoz)

A szóráshoz:

  • 1 egész felvert tojás
  • 4-5 evőkanál kristálycukor
  • 4-5 evőkanál szeletelt mandula

A lisztet a tejjel, cukorral, az olvasztott vajjal és a tojással alaposan keverjük össze. Takarjuk le, langyos helyen pihentessük kb. 40 percet. Lisztezett felületen alaposan gyúrjuk át, majd nyújtjuk ki kb. hüvelykujjnyi vastagságúra.
Vágjuk fel nyolc csíkra, majd a csíkokat enyém sodorjuk meg, és tekerjük fel csiga alakban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk a szeletelt mandulával, és a kristálycukorral. Így még negyed órát pihentessük, majd 170 °-ra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0