Nehézségi fokozat:
Mandulás alakor briós
Finom, puha, a mandulától, és a cukortól a tetején ropogós! Villámgyorsan elkészül, és olyan gyorsan el is fogy!
Hozzávalók (8 darabhoz)
- 1 csomag világos alakor édes sütő keverék
- 200 ml langyos tej/növényi tej 1 egész tojás/ha elhagynád, használj helyette +50 gramm tejet
- 5 evőkanál cukor
- 50 gramm olvasztott, de nem forró vaj/növényi margarin
A szóráshoz:
- 1 egész felvert tojás
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- 4-5 evőkanál szeletelt mandula
A lisztet a tejjel, cukorral, az olvasztott vajjal és a tojással alaposan keverjük össze. Takarjuk le, langyos helyen pihentessük kb. 40 percet. Lisztezett felületen alaposan gyúrjuk át, majd nyújtjuk ki kb. hüvelykujjnyi vastagságúra.
Vágjuk fel nyolc csíkra, majd a csíkokat enyém sodorjuk meg, és tekerjük fel csiga alakban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk a szeletelt mandulával, és a kristálycukorral. Így még negyed órát pihentessük, majd 170 °-ra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.