Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Mandulás kenyér – teljes őrlésű ősi gabona sütőkeverékből

Akik ismerik a receptemet, azok tudják, hogy a teljes kiőrlésű lisztek mellett nagy kedvenceim a magvak, diófélék. Ezért szinte mindig csempészek belőlük a kenyereinkbe is. A mostaniban a főszerep a mandulán van, ugyanis az őrölt mandula mellett egész szemeket is raktam a tésztába. Én kimondottan élvezem, ha olyan szelet jut nekem, ami tele van „roppanós” falatokkal.

Hozzávalók 1 db kenyérhez:

Konyhai mérőkanalat használok a kimérésre, mivel a random evőkanalak űrmértéke eltérhetnek egymástól.

Elkészítés:

  1. A tasakon található kenyérsütési útmutató szerint állítsuk össze a kenyértésztát.
  2. Adjuk a liszthez az őrölt mandulát, azt egész mandulát, az őrölt lenmagot, szezámmagot, napraforgómagot, mielőtt a vizet hozzáöntenék.
  3. Innen újra kövessük a tasakon található utasításokat. (Kelesszük meg a tésztát, tegyük tapadásmentes sütőformába és süssük meg.)
    Én egy kicsi módosítással éltem csak: a magvak és a plusz liszt miatt 450 ml vizet adtam a keverékhez, majd miután megkelt a tészta, 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem meg a kenyeret 50 perc alatt. Egy fedeles sütőtálban sütöttem a kenyeret, amit szintén előmelegítettem a sütővel együtt.

Kapcsolódó termékek