Nehézségi fokozat:
Mazsolás-fahéjas tönkölykekszek
Ismét kekszek! Ezúttal teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítettem és rengeteg mazsolát belesütöttem, úgyhogy mazsolarajongók figyelem! Ezt a kekszet kötelező megsütni! Ez a keksz nem az az omlós fajta, inkább az a haraphatóbb, tömörebb változat. Írhatnám azt is újra, hogy tea és kávé mellé tökéletesek, de hogy őszinte legyek, nálunk önmagában fogyott el az összes!
Hozzávalók kb. 14-15 darabhoz:
- 300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 100 g mazsola
- 50 g barna cukor
- 50 g vegán vaj vagy margarin olvasztva
- 1/2 tk fahéj
- 140 ml növényi tej
- Étcsokoládé a tetejére
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt légkeverés módozaton 200 fokra.
- A csokoládé kivételével tegyünk minden hozzávalót egy nagy tálba és gyúrjunk belőle tésztát.
- Egy vagy két tepsit béleljünk kis sütőpapírral és kezdjük el kigombócozni a tésztát. Ha nagyobb kekszeket szeretnénk, nagyobb gombócokat gyúrjunk, ha kisebbeket, akkor kisebb gombócokat
- Tegyük a gombócokat a tepsire, majd a tenyerünkkel vagy az ujjainkkal nyomkodjuk le őket.
- Tegyük a tepsit vagy tepsiket az előmelegített sütőbe és süssük 10-12 percig.
- Önmagában is finom, de én most extráztam egy kis étcsokival. Gőz felett olvasszunk fel egy kis csokoládét (ét vagy tej az ízlés kérdése) és a már kihűlt kekszek tetejére csorgassunk belőle. Ha több csokit olvasztunk, akkor akár az egész tetejét bevonhatjuk vele.



