Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Mazsolás-fahéjas tönkölykekszek

Ismét kekszek!  Ezúttal teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítettem és rengeteg mazsolát belesütöttem, úgyhogy mazsolarajongók figyelem! Ezt a kekszet kötelező megsütni!  Ez a keksz nem az az omlós fajta, inkább az a haraphatóbb, tömörebb változat. Írhatnám azt is újra, hogy tea és kávé mellé tökéletesek, de hogy őszinte legyek, nálunk önmagában fogyott el az összes!

Hozzávalók kb. 14-15 darabhoz:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt légkeverés módozaton 200 fokra.
  2. A csokoládé kivételével tegyünk minden hozzávalót egy nagy tálba és gyúrjunk belőle tésztát.
  3. Egy vagy két tepsit béleljünk kis sütőpapírral és kezdjük el kigombócozni a tésztát. Ha nagyobb kekszeket szeretnénk, nagyobb gombócokat gyúrjunk, ha kisebbeket, akkor kisebb gombócokat
  4. Tegyük a gombócokat a tepsire, majd a tenyerünkkel vagy az ujjainkkal nyomkodjuk le őket.
  5. Tegyük a tepsit vagy tepsiket az előmelegített sütőbe és süssük 10-12 percig.
  6. Önmagában is finom, de én most extráztam egy kis étcsokival. Gőz felett olvasszunk fel egy kis csokoládét (ét vagy tej az ízlés kérdése) és a már kihűlt kekszek tetejére csorgassunk belőle. Ha több csokit olvasztunk, akkor akár az egész tetejét bevonhatjuk vele.

Kapcsolódó termékek