Nehézségi fokozat:

Medvehagymás fűszervajjal töltött kenyérgolyók

Hozzávalók:

Először a fűszervajat készítjük el: a puha vajat kikeverjük az apróra vágott medvehagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Egy sütőpapírra 10 db teáskanálnyi kupacot halmozunk belőle, és fagyasztóba tesszük kb 40 percre, hogy megdermedjen.

A tésztához lisztet és a vizet összedolgozzuk, letakarva kb. 20-25 percig pihentetjük. 10 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük, majd kissé kilapítva a golyókat beletesszük a fagyott fűszervajat. A tésztát alaposan összecsippentjük, nehogy kifolyjon a töltelék. A maradék vajat kissé megolvasztjuk, és a golyókat egyesével beleforgatjuk. Sütőformába tesszük őket, majd meghintjük szezámmaggal.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kenyérgolyók világos alakor sütőkeverékből készültek, amely ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0