Nehézségi fokozat:
Medvehagymás fűszervajjal töltött kenyérgolyók
Hozzávalók:
- 1 csomag világos alakor sütőkeverék
- 350 gramm langyos víz 200 gramm vaj
- Fél csokor medvehagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 0,5 kávéskanál őrölt bors
Először a fűszervajat készítjük el: a puha vajat kikeverjük az apróra vágott medvehagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Egy sütőpapírra 10 db teáskanálnyi kupacot halmozunk belőle, és fagyasztóba tesszük kb 40 percre, hogy megdermedjen.
A tésztához lisztet és a vizet összedolgozzuk, letakarva kb. 20-25 percig pihentetjük. 10 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük, majd kissé kilapítva a golyókat beletesszük a fagyott fűszervajat. A tésztát alaposan összecsippentjük, nehogy kifolyjon a töltelék. A maradék vajat kissé megolvasztjuk, és a golyókat egyesével beleforgatjuk. Sütőformába tesszük őket, majd meghintjük szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt aranybarnára sütjük.
A kenyérgolyók világos alakor sütőkeverékből készültek, amely ide kattintva érhető el.