Nehézségi fokozat:
Mini pizza
Kicsik és nagyok kedvence a pizza! Mi most ízletes és tápláló tönköly lisztből készítettük, és helyes tenyérnyi nagyságúra formáztuk, így akár vendégváró finomságnak is tökéletes! A feltétet kedvünk szerint variálhatjuk, mi most a paradicsomos alapot házi sonkával, kolbásszal, lilahagymával és mozzarella sajttal ízesítettük!
Hozzávalók (8 tenyérnyi pizzához):
- 1 csomag világos tönköly sütőkeverék
- 390 ml langyos víz szósz ízlés szerint (10-12 kanálnyi)
- feltét ízlés szerint (sonka, hagyma, kukorica, sajt stb)
A lisztet a vízzel alaposan eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen kb 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd felgömbölyítjük. 8 egyenlő részre osztjuk, és golyókká formázzuk. Tenyerünkkel lelapítjuk és megformázzuk úgy, hogy a szélei kissé vastagabbak legyenek.
Megkenjük a szósszal, megpakoljuk a feltétekkel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis pizzákat, és így még kb 10-15 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 18-22 perc alatt aranybarnára sütjük!