Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Mogyorókrémes alakor koszorú

Az alakor mély, diós íze remekül passzol a lágy mogyorókrémmel, méghozzá olyannyira, hogy kb 10 perc alatt fogyott el! Mutatok hozzá egy látványos, de nagyon egyszerű formázási technikát is!

Hozzávalók:

  • 1 csomag alakor édes sütőkeverék
  • 250 ml langyos tej (vagv víz, vagy növényi tej)
  • 1 evőkanál olaj (vagy olvasztott vaj)
  • 5-6 nagy evőkanál mogyorókrém
  • 4 evőkanál kristálycukor (vagy porcukor)
  • 1 egész tojás a lekenéshez (opcionális)
  • 1 kis marék aprított dió vagy mogyoró a tetejére (opcionális)

A lisztet a tejjel, a cukorral és az olajjal alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen kb 30 percig pihentetjük.

Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kb 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk.

A hosszabbik oldalánál kihagyunk kb 10 cm-t, és a maradék tésztára rákenjük a mogyorókrémet (ha nagyon kemény lenne, 1-1 teáskanál tejjel lazítsuk fel).

A szabadon hagyott tésztafelületet vágjuk be kb 1 cm-es csíkokra.

Kenjük meg a tésztát (a csíkok kivételével) majd a mogyorókrémes oldalról kezdve tekerjük fel.

Tegyük sütőpapírral bélelt formába (én egy kb 26 cm átmérőjű tortaformát használtam, de a sima tepsi is jó) és még pihentessük így kb 15 percet. Kenjük le a felvert tojással és szórjuk meg a dióval vagy mogyoróval.

175 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.

Kapcsolódó termékek