Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Nagyon sajtos tönköly stangli

Az megvan, amikor egy nagy élelmiszer üzletbe belépve megcsapja az orrunkat a sajtos stangli illata? Ilyenkor ugye hogy alig várjuk, hogy a pénztártól kilépve még melegen beleharapjunk?!
Jó hír, hogy mostantól ki sem kell tennünk a lábunkat ha erre az élményre vágyunk, ugyanis szerintem ez a fehér tönkölyliszt keverék arra rendeltetett, hogy az asztalunkra kerülhessen extrán sajtos stangli formájában.
Mindent tud, amit egy ilyen péksütinek kell: finom, foszlós, lágy a belseje, amit körülölel a tetejére pirult, illatosan ropogós sajt!
 
Hozzávalók:
– 425 ml langyos víz
– 80 gramm reszelt sajt
– pici liszt a nyújtáshoz
 
A sütőkeveréket a vízzel összekeverjük, majd letakarva langyos helyen kb. 30 percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett felületen 4 darabra vágjuk, kissé felgömbölyítjük, majd kb. 1 cm magas körlappá nyújtjuk. Megszórjuk sajttal és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és megszórjuk a maradék sajttal.
 
180 fokra hevített sütőben (alsó-felső sütés, légkeveréssel) kb. 30-33 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek