Nehézségi fokozat:
Olaszos-fűszeres szendvicskenyér tekercs
Az alakor egy különleges, fantasztikus ízű gabona. Ez a paradicsomos-fűszeres ízesítés pedig elrepít bennünket egyenesen Itáliába! A fűszereket pedig kedvetek szerintem variálhatjátok, sőt, azt mondom, ha szeretnétek, bátran szórjátok meg a kedvenc sajtotokkal!
Hozzávalók:
–1 csomag fehér alakor lisztkeverék (450 gramm)
-400 ml langyos víz
-2 evőkanál sűrített paradicsom
-1 evőkanál (olíva)olaj
-fél kávéskanál só
-1 teáskanál (barna)cukor
-fél marék bazsalikom
-kis ág rozmaring
-pici liszt (az átgyúráshoz)
A lisztet a langyos vízzel eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen kb 30-35 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet: összekeverjük a sűrített paradicsomot, az olajat, a sót és a cukrot.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kissé átgyútjuk, majd kb hüvelykujjnyi lappá húzzuk szét. Megkenjük a paradicsomos szósszal, rászórjuk a fűszereket, majd a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük.
A sütőformában további 15-20 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben tesszük, ahol kb 60 perc alatt aranybarnára sütjük.