Nehézségi fokozat:
Olívabogyós alakor bagett
Az egyik legillatosabb keverékünkhöz most olivabogyót párosítottunk. Az eredmény elképesztően zamatos, ízletes finomság lett, ami kiváló szendvics alapnak is!
Hozzávalók (3 bagetthez):
- 1 csomag világos alakor sütőkeverék
- 390 ml langyos víz
- kb 200-220 gramm magozott olívabogyó
A lisztet a vízzel, és az olivabogyóval alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen kb. 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kb. két újjnyi vastagságúra alapítjuk. Három egyenlő vastagságú csíkra vágjuk, amiket egy kicsit meg sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ahol még kb. 15 percet pihentetjük. 180 °-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.