Nehézségi fokozat:
Olivabogyós alakor zsemle
Egyik legkedvesebb lisztemet, az alakort most olivabogyóval gazdagítottam. Az eredmény: illatos, kívül ropogós, belül puha zsemlécskék, amiket a kis bogyók még ízletesebbé tettek! Tökéletes reggelire, vacsorára, de piknikezéshez, vagy melegszendvics alapnak is kiváló választás!
Hozzávalók (8 darabhoz):
–világos alakor lisztkeverék (450 gramm)
-380 gramm langyos víz
-10 db olivabogyó aprítva
-8 db olivabogyó egészben
A lisztet a vízzel és az aprított bogyóval alaposan összekeverjük, majd letakarva langyos helyen kb 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk. Ne ijedjünk meg, ragadni fog. Nagyon. Az alakor ilyen. Liszezzünk alá bátran, és már amikor egy szép, sima gombóc az egész, akkor készen is vagyunk! Vágjuk 8 egyenlő részre, és gömbölyítsük fel. Sorakoztassuk fel sütőpapírral bélelt tepsire, és még 15 percig pihentessük. Nyomjuk a közepükbe az olivabogyót, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.