Nehézségi fokozat:
Olivás alakor bagett
Rusztikus, és igazán ízletes bagetteket ajánlunk figyelmetekbe! Az alakor mély, diós ízével fantasztikusan harmonizálnak ezek a kis olivabogyók (mi most fekete olivabogyót használtunk), természetesen ha jobban szereted a zöldet, használhatsz olyat is!
Hozzávalók (3 db hoz):
- 1 csomag világos alakor sütőkeverék
- 390 ml langyos víz
A lisztet a vízzel és a bogyókkal alaposan dolgozzuk el, majd letakarva langyos helyen kb. 30-60 perc alatt kelesztjük duplájára.
Borítsuk lisztezett felületre, és alaposan gyúrjuk át a tésztát. Lapítsuk a tésztát hüvelykujjnyi vastagságúra, majd vágjuk 3 darabra. Az így kapott kis tésztadarabokat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, ahol még pihentessük őket nagyjából 10 percig.
180 °C-ra előmelegített sütőben 30-60 perc alatt süssük aranybarnára.