Nehézségi fokozat:
Ősi gabonás hamburgerbuci
Készüljön sok-sok hússal, baconnel, grillezett sajttal, vagy extra mennyiségű ropogós zöldséggel, a hamburger mindenhogyan a kedvencünk!
Azonban ezek az ínycsiklandó finomságok mit sem érnek egy tökéletesen puhára, de mégis ropogósra sült hamburgerbuci nélkül!
Hozzávalók:
–1 csomag világos tönköly lisztkeverék (450 gramm)
-400 ml langyos víz
-kis liszt (az átgyúráshoz)
-1 tojás (a lekenéshez)
-1-2 evőkanál szezámmag (a szóráshoz)
A lisztet a vízzel eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen kb 30 percig pihentetjük.
Lisztezett felületen kissé átgyútjuk, majd tetszőleges méretűre daraboljuk, és felgömbölyítjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol megkenjük a tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és további 15-20 percig pihentetjük.
170 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.