Nehézségi fokozat:
Palacsinta
A palacsintánál csak egy jobb dolog létezik: az ősi gabonás palacsinta! Isteni aromájú, különleges ízű mini variációt hoztunk most Nektek, amit mi friss gyümölcsökkel és egy leheletnyi porcukorral tálaltunk, de természetesen fogyaszthatsz hozzá lekvárt, vagy csokipudingot is!
Hozzávalók
- 1 csomag ősi gabonás palacsinta/gofri sütőkeverék
- 200 ml tej/víz/növényi tej
- 1 egész tojás (ha tojásmentesen készítenéd, akkor +50 ml folyadékkal számolj helyette)
A lisztet a hozzávalókkal csomómentesre keverjük, habzsákba töltjük, amire csak egy nagyon pici lyukat vágunk.
Cseppnyi zsiradékkal kikent, közepesen forró palacsintasütőbe nyomunk pici adagokat, és ha megsült az alja, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.