Nehézségi fokozat:
Palacsinta
Állítjuk, hogy nem él ember a bolygón, aki ne szeretné a palacsintát! Tölthetjük kakaóval, lekvárral, dióval, de akár sósan, sajttal, sok finom zöldséggel is mennyei! Ebből a tésztából pedig még a tojást is kihagyhatod, ha úgy szeretnéd, úgy is isteni lesz a végeredmény!
Hozzávalók (11-13 darabhoz):
- 1 csomag palacsinta/gofri sütőkeverék
- 900 ml víz
- kevés zsiradék a sütéshez
A lisztet a vízzel csomómentesre keverjük. Ha kézi habverővel dolgozol, akkor először a víz kb felével keverd ki a lisztet, aztán öntsd hozzá a másik felét! 10-15 percig pihentessük, majd vékonyan zsiradékkal kikent palacsintasütőben aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Tipp: a szokásosnál picit gyengébb fokozaton, és kicsit tovább süssük, mint a klasszikus palacsintát!