Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Pirított diós alakor kenyér

Szeretem a Natur Gold Shop kenyérsütő keverékeit, mert tiszta (és csak a legszükségesebb) hozzávalókat tartalmazzák, valamint mert nagyon egyszerű és könnyű használni őket. Rohanó hétköznapokon ez nagyon fontos szempont tud lenni. Azt is szeretem bennük, hogy egy keveréket rengeteg módon fel lehet használni, kevés energiabefektetéssel mindig változatossá tehetjük. Szórjunk bele magokat, fűszereket, friss vagy aszalt zöldségeket és máris mindig más ízt kapunk ugyanarra a keverékre.  Én szinte mindig variálom, hogy miket adok hozzá a liszthez, így nem lesz unalmas egyik sütés sem. Most éppen pirított dióval készítettem el egy alakoros keveréket, ami nagyon szuper összhangban áll magával az alakorral, hisz annak is egy kicsit diós az ízvilága. A diót természetesen pirítás nélkül is használhatjuk, de szerintem érdemes az a pár perc időt rászánni a pirításra, sokkal finomabb lesz, mint nélküle.

Hozzávalók 1 db kenyérhez:

Elkészítés:

  1. A diót pirítsuk meg száraz forró serpenyőben vagy sütőben. Pirítás nélkül is hozzáadhatjuk a liszthez, de szerintem legalább egyszer érdemes pirított dióval kipróbálni. (Pirításkor a dió héja lepattoghat. Én kiválogattam, nem tettem a liszthez)
  2. A lisztet és a diót tegyük egy nagy keverőtálba és a sütési útmutató alapján készítsük el a tésztát és süssük meg a kenyeret.

Megjegyzés: Én megszokásból egy fedeles sütőtálban 230 fokra előmelegített sütőben sütöttem a kenyeret 50 percig (a fedeles sütőtálat is előmelegítettem a sütőben).

Kapcsolódó termékek