Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Pirított diós és szezámmagos kenyér paradicsomos babraguval

Jöhet egy brunch? Vagy egy könnyű ebéd, esetleg vacsora?  Ez a kenyér+babos ragu kombináció mindegyikre tökéletes választás lehet. Én is már készítettem szinte mindegyik étkezésre, úgyhogy igazából egy Jolly Joker, bármikor bevethető fogásról van szó. Ez esetben a kenyér pirított diós és szezámmagos, és világos tönköly sütőkeverékből sütöttem. A pirított diót megőröltem, bár azért maradtak benne durvább darabok, de akár őrölés nélkül is hozzáadhatjuk a kenyérhez, ez ízlés kérdése. A ragu összeállítása sem sokkal több idő, mint a kenyéré, ugyanis az egyszerűség és a gyorsaság kedvéért konzerves alapanyagokat használtam, így igazából csak össze kellett melegíteni az egészet és már tálalható is. A fűszerezése ízlés szerint variálható, elrontani nem lehet. Ha a kenyér frissen sült, nem pirítom meg, viszont ha már 2-3 napos, akkor pirítva tálalom hozzá. Mindenhogyan tökéltes, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 1 db pirított diós és szezámmagos kenyérhez:

Hozzávalók a babos raguhoz:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk kurkuma
  • 1/2 tk koriander
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 konzerv vajbab
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 ek balzsamecetkrém
  • 1 nagy marék bébispenót

Elkészítés:

  1. A sütőkeveréket, az őrölt diót és a szezámmagot öntsük egy nagy keverőtálba, majd a tasakon található sütési útmutató alapján készítsük el a tésztát és süssük meg a kenyeret.
  2. Míg sül a kenyér, készítsük el a babos ragut. A babot szűrjük és csepegtessük le, majd tegyük félre felhasználásig. A hagymát vágjuk ketté, majd szeleteljük fel. Egy kevés olajon vagy vízen kezdjük el pirítani, párolni, majd adjuk hozzá a fűszereket. Amikor a hagyma megpuhult, adjuk hozzá a lecsepegett babot, a paradicsomot, melegítsük össze 3-5 perc alatt. A végén adjuk hozzá a balzsamecetkrémet és a bébispenótot, forgassuk össze és tálalható is.
  3. Ha megsült és vágható hőmérsékletűre hűlt a kenyér, vágjunk belőle szeleteket és tálaljuk a babos raguval. Akár rá is kanalazhatunk a raguból, de mellé is kínálhatjuk.
photo-2023_optimized.-01.-21.-14-56-06

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0