Nehézségi fokozat:
Pirított hagymás bagett
Ha még csak most ismerkedsz a teljes kiőrlésű ősi gabonákkal, akkor mutatunk egy fantasztikus receptet! Világos barna ősi gabonával és pirított hagymával készül ez a bagett, ami nagy részben fehér alakorból készült, de azért csempésztünk hozzá a teljes kiőrlésűből is! Mennyei!
Hozzávalók (3 bagetthez):
- 1 csomag világos barna ősi gabona sütőkeverék
- 390 ml langyos víz
- 1 közepes fej kockázott vöröshagyma néhány csepp zsiradékon megpirítva, kihűtve
A lisztet a vízzel és a hagymával alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen kb 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd kb hüvelykujjnyi vastagságúra lapogatjuk.
3 egyenlő részre vágjuk, feltekerjük, kissé elvékonyítjuk a végeket (ezek extra ropogósak lesznek) majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
Kb 15 perc pihentetés után 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük!