Nehézségi fokozat:
Pirított hagymás tejes zsemle
Most egy kiváló szendvicsalapnak való tejes zsemlét mutatok Nektek, amit egy kis pirított hagymával tettem még finomabbá! És az az illat, ami sütés közben a sütőből árad…javaslom, hogy nyugodtan indítsatok egyből dupla adaggal!
Hozzávalók:
–1 csomag világos tönköly lisztkeverék (450 gramm)
-410 ml langyos tej
-1 kis fej sült hagyma (cseppnyi zsiradékon lesütve és kihűtve)
-kb 2 evőkanál puha vaj
A lisztet a vízzel és a sült hagymával eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen kb 30 percig pihentetjük. Lisztezett felületen kissé átgyútjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Újabb 15-20 perces pihentetést követően egy éles késsel bevágjuk, és egy kávéskanálnyi puha vajat kenünk rá.
180 fokra előmelegített sütőben tesszük (alsó-felső légkeverésen) és kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.