Nehézségi fokozat:

Póréhagymás szendvicskenyér (vegán)

Egy pihe-puha szendvicskenyérre olyan sok indok van: készülhet belőle egy ízletes reggeli, egy kiadós ebéd, vagy egy egészséges vacsora is. Sőt, ezt a puha belsejű, nagyon vékony, ropogós héjú kenyeret még a legkisebbek is örömmel fogyasztják, szóval bátran csomagolhatsz belőle az iskolába is!

Én rizstejjel készítettem, de használhatsz egyszerű tejet is, és ha nincs kéznél póréhagyma, akkor készítheted vöröshagymával is!

Hozzávalók (egy kb 880-900 grammos kenyérhez):

A lisztet a tejjel alaposan elkeverjük, és letakarva langyos helyen kb 30-60 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Liszteztett felületen kissé átgyúrjuk, és kb hüvelykujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk.

Az egyik felére ráhalmozzuk a próréhagymát, ráhajtjuk a másik felét, és összehajtjuk akkorára, mint amekkora a sütőformánk.

(A hagymát természetesen belekeverhetjük mindjárt az elején is, én szeretem, ha vannak benne kisebb-nagyobb hagymás részek, ezért szoktam inkább belehajtogatni, de bárhogyan jó)!

A formában még hagyjuk pihenni kb 15 percig, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 60 perc alatt süssük készre.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0