Nehézségi fokozat:
Rózsafánk
Mi a fánkokért szó szerint élünk-halunk, és az sem számít, ha nincs farsang! Illatos, puha, de kívül mégis ropogós, lekvárral vagy anélkül, porcukor szórással vagy anélkül-bárhogy jöhet! Te is nagy fánk rajongó vagy? Ha igen, készítsd el ezt az alakorból készült rózsafánkot, és írd meg, hogy ízlett!
Hozzávalók:
- 350 gramm világos alakor liszt
- 40 gramm olvasztott, de nem meleg vaj
- 3 egész tojás
- 50 gramm porcukor
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
- olaj (a sütéshez)
Az átszitált lisztből és az összes többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Süthetjük azonnal is, de könnyebben nyújtható a tészta, ha legalább fél órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk, és bő, közepesen forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.