Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Rumos-gesztenyekrémes babka teljes kiőrlésű alakorból

Ki mondta, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült tészták szárazak és unalmasak? Ez a finom gesztenyekrémes finomság puha, szaftos, és biztos, hogy nem marad belőle másnapra!

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 250 gramm gesztenyepüré
  • 80 gramm puha vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum/rumaroma (elhagyható)

A tésztához a lisztet, cukrot és tejet alaposan elkeverjük, és letakarva kb 30-40 percig pihentetjük.
Közben a krém hozzávalóit alaposan elkeverjük.
A tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, és kb 40×30 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, és hosszában kettéhasítjuk. Összetekerjük a két rudat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ahol még kb 15 percig pihentetjük.
170 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük!

Kapcsolódó termékek