Nehézségi fokozat:
Rumos-gesztenyekrémes babka teljes kiőrlésű alakorból
Ki mondta, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült tészták szárazak és unalmasak? Ez a finom gesztenyekrémes finomság puha, szaftos, és biztos, hogy nem marad belőle másnapra!
Hozzávalók
A tésztához:
- 1 csomag teljes őrlésű édes alakor sütőkeverék
- 270 ml tej/víz/növényi tej
- 4 evőkanál porcukor (a termék minimális cukrot tartalmaz, tehát elhagyható)
A töltelékhez:
- 250 gramm gesztenyepüré
- 80 gramm puha vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál rum/rumaroma (elhagyható)
A tésztához a lisztet, cukrot és tejet alaposan elkeverjük, és letakarva kb 30-40 percig pihentetjük.
Közben a krém hozzávalóit alaposan elkeverjük.
A tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, és kb 40×30 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, és hosszában kettéhasítjuk. Összetekerjük a két rudat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ahol még kb 15 percig pihentetjük.
170 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük!