Nehézségi fokozat:
Rumos-mogyorós babka
Igazán különleges, illatos finomság! Az alakor mély, diós, íze remekül passzol ezekkel a finomságokkal, amihez mi most a mazsolás-mandulás keveréket választottuk, de ha szeretnéd, természetesen a sima sütőkeverékből is elkészítheted!
Hozzávalók:
- 1 csomag világos alakor sütőkeverék (mazsolás-mandulás)
- 3 evőkanál porcukor
- 8 evőkanál olaj/olvasztott vaj
- 250 ml langyos tej/víz/növényi tej
A töltelék:
- 60 gramm puha vaj
- 4 evőkanál porcukor
- 6 nagy evőkanál darált mogyoró (lehet dió, mandula stb is)
- 1 evőkanál rum vagy rumaroma
A lisztet a cukorral, az olajjal, és a tejjel alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen kb. 30 percet pihentetjük.
A krémhez a puha vajat elkeverjük a cukorral a mogyoróval, és a rummal.
A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és kb 40×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, és a rövidebb oldalánál fogva szorosan feltekerjük. A tésztarudat hosszában ketté vágjuk, és összecsavarjuk őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük ahol még kb. 15 percig pihentetjük, majd 170 °-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Kapcsolódó termékek
No products were found matching your selection.