Nehézségi fokozat:
Rusztikus mákos csavart baguette
Rusztikus, mákos, ropogós. Azt hiszem ezekkel a szavakkal mindent elmondtam!
Hozzávalók:
– 1 csomag világos alakor lisztkeverék
– 450 ml langyos víz
– kb 2-3 evőkanál egész szemű mák
– 1 egész felvert tojás a lekenéshez (ha csak tojássárgájád vagy tojásfehérjéd lapul a hűtőben, az is jó lesz)
A lisztet a vízzel eldolgozzuk, majd letakarva kb 30 percig pihentetjük. Lisztezett felületen kissé átgyútjuk, és 3 részre osztjuk.
Megkenjük a tojással, megszórjuk a mákkal, és megcsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol még kb 15 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben toljuk, ahol kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.