Nehézségi fokozat:

Rusztikus mákos csavart baguette

Rusztikus, mákos, ropogós. Azt hiszem ezekkel a szavakkal mindent elmondtam!

Hozzávalók:
1 csomag világos alakor lisztkeverék
– 450 ml langyos víz
– kb 2-3 evőkanál egész szemű mák
– 1 egész felvert tojás a lekenéshez (ha csak tojássárgájád vagy tojásfehérjéd lapul a hűtőben, az is jó lesz)

A lisztet a vízzel eldolgozzuk, majd letakarva kb 30 percig pihentetjük. Lisztezett felületen kissé átgyútjuk, és 3 részre osztjuk.
Megkenjük a tojással, megszórjuk a mákkal, és megcsavarjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol még kb 15 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben toljuk, ahol kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0