Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Sajtos alakor pogácsa

A frissen sült pogácsának szerintem lehetetlen ellenállni! Pláne, ha tápláló ősi gabonából készül! Az önmagában is finom alakor pogácsát most reszelt sajttal szórtam meg, de megszórhatod magokkal is!

Hozzávalók (kb 2 tepsihez)
-1 csomag világos alakor sütőkeverék
-390 ml langyos víz
-kb 100 gramm reszelt sajt
-1 tojás a lekenéshez

A lisztet a vízzel alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.

Enyhén lisztezett felületen kissé át gyúrjuk, majd hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a tojással és megszórjuk a sajttal. Pogácsa szaggatóval nekünk tetsző méretűre szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ahol még kb. 10-15 percet pihentetjük.

180 °-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek