Nehézségi fokozat:

Sajtos-zöldfűszeres baguette

A sajt és a friss, zöld, ropogós fűszerek azt hiszem, elválaszthatatlan pajtások. A velük ízesített baguette pedig különleges, gazdag ízvilágú péksüti. Érzed a fűszerek karakteres ízét, amit a kissé “kibuggyanó”, ropogósra sült sajt koronáz meg. Igazából önmagában is simán elfogy, főleg langyosan, de kiváló szendvicsalapnak is!

Hozzávalók (4 darabhoz):
1 csomag világos tönköly lisztkeverék (450 gramm)
-400 gramm langyos víz
-1 nagy marék friss, aprított zöldfűszer ízlés szerint (nálam petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű). Ha nincs friss fűszered, akkor 2-3 teáskanál szárítottal is helyettesítheted!
-50-60 gramm reszelt sajt (nálam füstölt trappista, de bármilyen sajt jó)
-pici liszt a nyújtáshoz

A lisztet a langyos vízzel és a fűszerekkel eldolgozzuk, letakarva langyos helyen kb 30 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és a felét megszórjuk a sajttal. A sajt nélküli felét ráhajtjuk, és a 4 nagyjából egyenlő részre vágjuk.
Ha szeretnénk, akkor kissé átsodorhatjuk a csíkokat, így szabályosabb formát kapunk, én ezt nem szoktam, mert kifejezetten csípem, ha rusztikusan egyenletlen.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol még kb 15 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben tesszük, ahol kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Extra videó - szendvics

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0