Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Sonkás-sajtos pizzatekercs

Ha lapul a hűtőben pár szelet sonka, és egy darab sajt, némi paradicsomszósszal, ne csodálkozz, ha a hirtelen beállított vendégeid éjszakára is maradnak, ha ezt megsütöd Nekik!

Hozzávalók (8 db nagyobb tenyérnyi tekercshez):
1 csomag világosbarna sütőkeverékkeverék (500 gramm)
– 450 ml langyos víz
– 170-180 gramm sonka
– 8-10 evőkanál paradicsomszósz (vagy ketchup)
– 1 egész tojás (a lekenéshez)
– 40-45 gramm reszelt sajt
– liszt (a nyújtáshoz)

A lisztet a vízzel eldolgozzuk majd letakarva langyos helyen 30 percig pihentetjük.

Lisztezett felületen 4 részre osztjuk.

A tésztadarabkát kb 25×15 cm nagyságúra nyújtjuk, hosszában ketté vágjuk, a hosszabbik oldalát kb centinként 4-5 cm mélyen bevágjuk.

A tésztacsík vágatlan részét megkenjük a szósszal, ráterítjük a sonkát, és feltekerjük. A tésztakígyót csiga formára kerekítjük, a tetejét lekenjük tojással és megszórjuk a reszelt sajttal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol még kb 20 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben tesszük ahol kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek