Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Sós fonott vajas tönköly kenyér

Akár húsvétra, akár különleges alkalomra is jó választás ez a finom, puha, fonott kenyér! A tésztájába most egy kis vajat is csepésztünk, hogy még illatosabb legyen! A tetejét durva szemű sóval szórtuk, de ha szeretnéd, használhatsz magvakat is!

Hozzávalók:

A lisztet a vízzel alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen kb 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és 3 egyenlő részre vágjuk. Kb 35×20 cm-es lappá nyújtjuk, és megkenjük a vaj 1/3-ával úgy, hogy az egyik hosszabbik oldalnál hagyunk egy 1 cm-es sávot, ahová nem kenünk vajat. A másik, vajas hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Ezt megismételjük a másik két tésztával is. Az így kapott 3 tésztakígyót szépen megfonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Itt még kb 15 percig pihentessük, majd kenjük le a tojással, és hintsük meg a sóval. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük!

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0