Nehézségi fokozat:

Sütőtökös amerikai palacsinták

Remélem még senki nem unja a sütőtököt, mert egy újabb sütőtökös finomságot hoztam. Még csak nemrég indult a szezonja, és még velünk is marad egy darabig, úgyhogy még biztos fogok hozni pár receptet ezen kívül is. 😉 A palacsintát sem lehet megunni, legalábbis nekünk nem megy. Mivel mindig máshogy készítem, így nem unalmas. Most sütőtököt tettem bele, így is csuda finom lett. Mézeskalács fűszerkeverékkel fűszereztem, amivel meg igazán őszi-téli ízvilága lett. Natúr almaszósszal rétegeztem és még az utolsó friss málnákkal díszítettem. Egy kis juharszirupot locsoltam rá, de ez elhagyható vagy másra cserélhető. Csak annyit mondok, hogy abbahagyhatatlan. Aki nem hiszi, járjon utána.   (És ha már utánajár, talán sikerül egyenesebb tornyot építeni, mint nekem!)

Hozzávalók kb. 15-18 darabhoz (mérettől függ):

  • 200 g teljes őrlésű alakorliszt
  • 130 g sült sütőtök
  • 1 ek sütőpor
  • ½ tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 ek őrölt lenmag
  • 60 ml rizsszirup (vagy egyéb ízlés szerint)
  • 250 ml növényi tej

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót tegyük a késes betétű robotgépünk tartályába és mixeljük sima tésztává. Ezzel el is készítettük a palacsintatésztát.
  2. Egy tapadásmentes palacsintasütőt melegítsünk fel, majd vegyük vissza hőfokot közepes-alacsonyra és kezdjük el megsütni a palacsintákat.
    Egy-egy palacsinta egy-egy evőkanálnyi tésztának felel meg. (Itt nem mérőkanalat használok, hanem a sima hétköznapi evőkanalaink egyikét.) Az én palacsintasütőmben 3 palacsinta fér el kényelmesen egyszerre, de ez függ a serpenyő méretétől.
  3. Adagoljunk a serpenyőbe evőkanalanként a tésztát és süssük a palacsintákat oldalanként 1-2 percig. Akkor fordítsuk meg, mikor a felületén kis buborékok jelennek meg és a széle kicsit kezd szilárdulni.
    Én nem használok olajat a sütéshez, de ha nincs tapadásmentes palacsintasütőnk, vagy nem vagyunk biztosak a sikerben, akkor az első adag előtt pár csepp olajat eloszlathatunk a serpenyő felületén.
  4. Süssük addig a palacsintákat, míg tart a tészta. Érdemes inkább alacsonyabb hőfokon sütni, mert hamar megéghet az alja.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0