Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Szénhidrát csökkentett sós kifli

Ha fontos számodra a kevesebb szénhidrát tartalom, de szereted az ízletes pékárukat, ami ráadásul még tápláló is, akkor ne is keresgélj tovább, mert megtaláltad!

Hozzávalók (8 kisebb kiflihez):
1 csomag csökkentett szénhidráttartalmú ősi gabonás lisztkeverék
-500 ml langyos víz
-1-2 evőkanál (olíva)olaj
-néhány csipet nagy szemű só

A lisztet a vízzel eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen kb 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk, és az így kapott tésztagombócot kb 3-4 mm vékonyra körlappá nyújtjuk. Ez egy kb 40-45 cm átmérőjű kör lesz. A tésztát vágjuk 4 egyenlő részre, majd a negyedeket is felezzük el. Az így kapott háromszögeket szorosan tekerjük fel a széles oldaláról indulva. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és kb 15 percig pihentetjük. Közvetlenül sütés előtt kenjük meg az olívaolajjal, és ízlés szerint szórjuk meg nagyszemű sóval. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek