Nehézségi fokozat:
Szénhidrátcsökkentett magvas kréker
Nagyon magvas, nagyon ropogós, és nagyon gyorsan elfogy! Ráadásul szénhidrátcsökkentett teljes kiőrlésű lisztkeverékből készítettük, így ha figyelned kell a szénhidrát bevitelre, Te sem maradsz ki ebből a finomságból!
Hozzávalók (4 nagy gáztepsinyi adaghoz):
- 1 csomag teljes kiőrlésű csökkentett szénhidráttartalmú ősi gabona sütőkeverék
- 500 ml víz
- 70 gramm magkeverék (bármi, amit szeretsz)
- 5 evőkanál olívaolaj
A lisztet a vízzel, a magokkal, és az olajjal alaposan elkeverjük. A vizet most kivételesen ne melegítsük, tehát szoba hőmérsékletűt használjunk.
Takarjuk le, és pihentessük 30 percig.
Lisztezett felületen gyúrjuk át, és nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagságúra.
Daraboljuk fel tetszés szerint, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe (nem kell pihentetni).
200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8-11 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha puhább falatkákat szeretnénk, pl. krémekhez, kencékhez, akkor kb. a 8 perc sütési idő lesz megfelelő, de hogyha szeretnénk ropogósabb, kréker jellegű finomságot, akkor inkább a 11-12 perc sütési idő lesz a megfelelő.