Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Szezámmagos kenyérrudacska

Nagyon régóta vágytam egy illatos, vajas, ropogós, magocskákkal szórt kenyérrudacskára. Azért most készültek, hogy (azon felül hogy már nagyon ettem volna ilyet) a kedves vendégek tudják mivel tunkolni a padlizsánkrémet. Ez volt a terv. A valóság pedig úgy nézett ki, hogy még melegen, a konyhában elfogyott. Emiatt bátran ajánlom, hogy duplázzátok a mennyiséget!

Hozzávalók 8 darabhoz:
1 csomag világos tönköly lisztkeverék (450 gramm)
-380 gramm langyos víz
-7-8 evőkanál szezámmag
-50 gramm olvasztott vaj

A lisztet a vízzel eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen kb 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük. A tésztát lisztezett felületen 8 egyenlő részre osztjuk, és felgömbölyítjük. 5 percig letakarva pihentetjük. Lisztezett felületen kb 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és megszórjuk kb 1 evőkanál szezámmaggal. A sodrófát görgessük át rajta, hogy a szezámmag a tésztába nyomódjon. Fordítsuk meg, és kenjük meg vajjal. Szorosan tekerjük fel, és csavarjuk meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük ahol kb 15 percig pihentetjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek