Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Szezámmagos teljes őrlésű alakor kenyér

Kedvencem a teljes kiőrlésű alakor liszt. Tudom. Ezerszer mondtam. Ennek örömére ismét hoztam is belőle egy finom kenyérreceptet, amit most jó sok szezámmaggal készítettem. Szerintem próbáljátok ki, nagyon finom!

Hozzávalók 1 db kenyérhez:

  • 400 g teljes őrlésű alakor liszt
  • 80 g pirított szezámmag + egy kevés szóráshoz (én hántolatlant használtam)
  • 5 g só (vagy ízlés szerint)
  • 1 tasak / 7 g szárított élesztő
  • 350 ml víz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt egy fedeles sütőtállal együtt 230 fokra (alsó-felső sütési fokozaton).
  2. A szórásra szánt szezámmag kivételével tegyünk minden hozzávalót egy nagy tálba és gyúrjunk belőle tésztát.
  3. Tegyük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tálba, szórjuk meg a tetejét a maradék szezámmaggal, majd pihentessük kb. 30 percig.
  4. Pihentetés után tegyük át sütőpapírral együtt az előmelegített sütőtálba, tegyük rá a tetejét és süssük 50 percig.
  5. Ha megsült, vegyük ki a sütőtálból és hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt szeletelnénk. (Én rácson szoktam hűlni hagyni.)

Kapcsolódó termékek