Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Teljes kiőrlésű alakor kenyér

Az alakor egy sokezer éves, ősi gabonánk. Tápláló, és elképesztően ízletes! Most egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető TELJES KIŐRLÉSŰ változatot mutatok Nektek! Nem használtam semmi ízesítőanyagot, így az alakor finom, mély, diós íze csodásan intenzíven érződik!

Hozzávalók (kb 900 grammos kenyérhez):
1 csomag TELJES KIŐRLÉSŰ alakor lisztkeverék
-450 ml langyos víz

A lisztet a vízzel eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen kb. 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük. Kis liszttel dagasszuk át (én zsigerből ezt a műveletet a konyhapulton szoktam végezni, de nyugodtan hagyjátok a tálban). Az alakor egy nagyon ragadós tészta, ne ijedjetek meg, ez teljesen normális! Ha kicsit átmozgattuk a masszát, tegyük át egy sütőformába, ahol még kb. 15-20 percig pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 60-65 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó termékek