Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Teljes kiőrlésű alakor kiflik

Hozzávalók 9-10 darabhoz:

Elkészítés:

  1. A növényi tejet langyosítsuk meg, adjuk hozzá a cukrot, keverjük el benne az élesztőt és várjuk meg míg felfut.
  2. A lisztet mérjük egy tálba, adjuk hozzá a sót, keverjük össze.
  3. Ha felfutott az élesztő, adjuk a liszthez és dagasszunk belőle tésztát. Akkor jó, ha sima lesz a felülete. A tészta eléggé ragacsos lesz, nem kell megijedni.
  4. Kelesszük meg a tésztát.
  5. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra alsó-felső sütési fokozaton.
  6. Ha megkelt, gombócozzuk ki olyan 90-100 g-os adagokra és újra hagyjuk kb. 15-20 percet kelni. Könnyebb lesz nyújtani.
  7. Ha megkeltek, akkor vékonyan olajozott felületen nyújtsuk ki olyan vékonyra a tésztát, hogy fel tudjuk még tekerni. Érdemes kicsit körte formára nyújtani, hogy a kifli mintájú legyen a feltekerés után. (Kislányommal készítettük együtt, így nekünk sem ment mindig olyanra, de azért lehet rá törekedni. :)))
  8. A kifliket egymástól kis távolságra helyezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd ismét hagyjuk kelni 10-15 percet, mielőtt betennék az előmelegített sütőbe.
  9. Süssük a kifliket 15 percig, vagy amíg kapnak egy kis barnás színt. Mivel teljes kiőrlésű lisztből készül, így eleve barna színe van, ezért figyeljük, nehogy megégjenek.
  10. Ha megsültek, hagyjuk kicsit ehetőre hűlni, mielőtt nekiesnénk. 🙂

Kapcsolódó termékek