Nehézségi fokozat:
Teljes kiőrlésű ősi gabonás mini bagett
Ezeknek a kis helyes teljes kiőrlésű bagetteknek mindenképpen helyük van az asztalunkon! Ízletes ősi gabonából készülnek, És készítsük őket akár a tízóraihoz, akár vacsorához, vagy akár szendvicsként magunkkal csomagolva a kiránduláshoz, de mindenképpen sikerült lesz!
Hozzávalók (8 darabhoz):
- 1 csomag teljes kiőrlésű ősi gabonás sütőkeverék
- 390 ml langyos víz
A lisztet a vízzel alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen kb. 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
Borítsuk lisztezett felületre és gyúrjuk át alaposan.
Lapogassuk hüvelykujjnyi vastagságúra, osszuk négy részre, majd mind a négy tészta csíkot vágjuk félbe.
Az így kapott kis tiszta darabkákat formázzuk helyes kis bagett formára, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Pihentessük még őket nagyjából 10 percig, majd toljuk őket 180 °C-ra előmelegített sütőbe, ahol 30-35 perc alatt süssük őket aranybarnára.