Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Teljes kiőrlésű tönköly pizza

Az ősi gabona pizzák nemhogy isteniek, táplálóak, és gyorsan elkészítőek, hanem annyira nagyon egyszerűek, hogy a legkisebbek is aktívan segíthetnek az elkészítésben! A mai pizza készítésben nekem is volt segítségem, és láthatjátok, hogy milyen gyorsan és egyszerűen gőzölgő pizzát varázsoltunk az asztalra! Ebből a mennyiségből 3 darab kb 28-30 cm átmérőjű pizza lesz!

Hozzávalók (3 darabhoz):
500 gramm teljes kiőrlésű tönköly lisztkeverék
-2 evőkanál olaj
-1 evőkanál szárított fűszerkeverék, pl bazsalikom, oregánó (opcionális)
-410 gramm langyos víz

A lisztet a vízzel, olajjal és a fűszerekkel alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen kb 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen dagasszuk át, majd osszuk 3 részre, és gömbölyítsük fel. Húzzuk pizza formájúra (én kézzel szoktam úgy, hogy a széle kicsit vastagabb, pizza-szerű legyen, de természetesen sodrófával is kinyújthatod ha szeretnéd). Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ízlés szerint pakoljuk meg feltétekkel, és 220 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra, ez kb 15-20 perc.

Kapcsolódó termékek