Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Teljes kiőrlésű zabpelyhes-áfonyás alakorkekszek – teljes őrlésű lisztből

Ismét egy gyors kekszreceptet hoztam. Ez puha fajta, nem az a klasszikus törős-omlós, inkább harapható és gyümölcsöktől szaftos.  Csupa jó dolgokat pakoltam bele, így tökéletes nasi, de akár tízóraira, uzsonnára is jó megoldás lehet. Nálunk nagy kedvenc.

Hozzávalók kb. 11 db nagyobb kekszhez:

(mennyiség attól függ, mekkora kekszeket formázunk):

  • 2 db érett banán összenyomkodva
  • 3/4 bögre / 95 g zabpehely
  • 1 bögre / 160 g teljes őrlésű alakorliszt
  • 1/4 bögre / 50 g barna cukor (vagy egyéb cukor, édesítő)
  • 1/4 tk fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 bögre / 125 ml növényi tej
  • 1/2 bögre / 80 g áfonya

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (alsó-felső sütési fokozaton).
  2. Tegyük az összes hozzávalót egy nagy tálba és keverjük jól össze.
  3. Ragacsos masszát fogunk kapni. Fagyiadagoló-kanállal vagy egyéb kanállal vagy vizes kézzel tegyünk kis kupacokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd nyomkodjuk le a tetejét, hogy kekszformákat kapjunk. (Hagyjunk a kekszek között egy kis helyet, mert sütés közben elterülnek kicsit).
  4. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 20-25 percig.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0