Alakor Sütőferment kovász neveléshez 100 g
Az Alakor Sütőferment® lényegében Alakor lisztből és vízből készült száraz kovász, melyből víz hozzáadásával egyszerűen és gyorsan aktív kovászt nevelhetünk. A kovászunkat tovább etethetjük és így akár évekig is kiválóan alkalmas lesz kenyérsütésre. A száraz kovász jó megoldást kínál arra az esetre, ha tönkrement a kovászunk és gyorsan aktív kovászra van szükségünk – mint tudjuk ahhoz, hogy kenyérsütéshez alkalmas friss kovászt neveljünk minimum 7-8 napra van szükségünk-, de arra az esetre is jó megoldást kínál, ha nem akarunk folyamatosan aktív kovászt tartani, etetgetni.
A benne lévő tejsav baktériumok hatására a kenyértészta gyönyörűen megkel, a kenyér ropogós héjú és lukacsos szerkezetű lesz.
A termékkép illusztráció! A csomagolás eltérhet ettől.
500 Ft
LEÍRÁS ÉS PARAMÉTEREK
A kovász rendkívül kedvező élettani hatású, segít lebontani a gabonában lévő glutént, és gondoskodik a kenyér sütés közbeni térfogat növekedésről. Ez a fermentálási folyamat egyben pozitívan befolyásolja a kenyér ízét, állagát és eltarthatóságát.
A fermentáció egy egyedi erjedési folyamat, mely a kenyér összetevőin kívül elsősorban a szobahőmérséklettől, illetve a környezet mikrobakteriális klímájától függ. A kenyér belső szerkezete és a külső megjelenése ezért mindig eltérő lehet és így a sütés valódi kreatív élménnyé válik.
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100 GRAMM TERMÉKBEN
Energia: | 1072 kJ (253 kcal) |
Zsír: – amelyből telített zsírsavak: |
2,8 g 0,42 g |
Szénhidrát: – amelyből cukor: |
67,7 g 0,35 g |
Rost: | 6,6 g |
Fehérje: | 11,4 g |
Só: | <0,005 g |
Glutént tartalmaz • Vegán • Laktózmentes • GMO mentes
Jól lezárva, száraz és hűvös helyen tárolandó!
Mérete | 12×14,5 cm |
Anyaga | papír |
Kiszerelés | 100 g |
GTIN | 5999884686842 |