Bio alakor sütőferment kovász neveléshez 100 g

Az Alakor Sütőferment® lényegében alakor lisztből és vízből készült száraz kovász, melyből víz hozzáadásával egyszerűen és gyorsan aktív kovászt nevelhetünk. A kovászunkat tovább etethetjük és így akár évekig is kiválóan alkalmas lesz kenyérsütésre. A száraz kovász jó megoldást kínál arra az esetre, ha tönkrement a kovászunk és gyorsan aktív kovászra van szükségünk – mint tudjuk ahhoz, hogy kenyérsütéshez alkalmas friss kovászt neveljünk minimum 7-8 napra van szükségünk-, de arra az esetre is jó megoldást kínál, ha nem akarunk folyamatosan aktív kovászt tartani, etetgetni.

A benne lévő tejsav baktériumok hatására a kenyértészta gyönyörűen megkel, a kenyér ropogós héjú és lukacsos szerkezetű lesz.

A termékkép illusztráció! A csomagolás eltérhet ettől.

490 Ft

LEÍRÁS ÉS PARAMÉTEREK

 

A kovász rendkívül kedvező élettani hatású, segít lebontani a gabonában lévő glutént, és gondoskodik a kenyér sütés közbeni térfogat növekedésről. Ez a fermentálási folyamat egyben pozitívan befolyásolja a kenyér ízét, állagát és eltarthatóságát.

Fermentáció élesztő nélküli kenyérsütéshez.

A fermentáció egy egyedi erjedési folyamat, mely a kenyér összetevőin kívül elsősorban a szobahőmérséklettől, illetve a környezet mikrobakteriális klímájától függ. A kenyér belső szerkezete és a külső megjelenése ezért mindig eltérő lehet és így a sütés valódi kreatív élménnyé válik.

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100 GRAMM KENYÉRBEN


Energia:1501 kJ (355 kcal)
Zsír:
– amelyből telített zsírsavak:
2,8 g
0,42 g
Szénhidrát:
– amelyből cukor:
67,7 g
3,5 g
Rost:6,6 g
Fehérje:11,4 g
Só:<0,005 g

Glutént tartalmaz • Vegán • Laktóz mentes • GMO mentes
Jól lezárva, száraz és hűvös helyen tárolandó!

Alakor sütőferment kovász neveléséhez útmutató

 

Mérete12×14,5 cm
Anyagapapír
Kiszerelés100 g
GTIN5999884686842

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0