Nehézségi fokozat:
Tökmagos alakor szendvicskenyér
Szerintem az alakorkenyér a világ egyik legjobb dolga. Szerintem a tökmag a világ egyik legjobb dolga. Most akkor képzeljétek el, hogy milyen az, amikor a világ két egyik legjobb dolgát kombináljuk! Tudjátok mit? Ne képzeljétek el! Inkább süssétek meg, és meséljétek el, milyen volt!
Hozzávalók:
–1 csomag világos alakor sütőkeverék (450 gramm)
-125 ml langyos víz
-300 ml langyos tej
-2-3 marék tökmag
A lisztet a vízzel és egy marék tökmaggal alaposan elkeverjük, és letakarva langyos helyen kb 30-35 perc alatt duplájára kelesztjük. Sütőformába öntjük, és megszórjuk jó sok tökmaggal, hogy biztosan minden falatra jusson. Kb 15-20 percig pihentetjük még így a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb 55-60 perc alatt készre sütjük.