Nehézségi fokozat:

Tökmagos vekni – világos barna kenyérhez való ősi gabona kenyér sütőkeverékből

Ki szeretni a tökmagot? Mi nagyon, úgyhogy most egy kívül-belül tökmagos kenyeret hoztam! 

Hozzávalók 1 db kenyérhez:

Megjegyzés: A képen látható veknihez nem tettem plusz élesztőt, így egy kicsit tömörebb, szaftosabb kenyeret kaptam. Én szeretem az ilyen „nehezebb” kenyereket, de aki inkább a levegősebbet kedveli, az tegyen még hozzá plusz élesztőt)

Elkészítés:

  1. Tegyünk minden hozzávalót egy nagy keverőtálba (kivéve egy kevés tökmagot, amit a tetejére szórunk majd) és a tasakon található kenyérsütési útmutató szerint állítsuk össze a tésztát.
  2. Formázzunk a tésztából vekniformát, majd vizes kenyérrel simítsuk át a tetejét. Vagdossuk be a vekni tetejét egy éles késsel és szórjuk rá a tökmagot.
  3. Innentől a tasakon található útmutató szerint kelesszük meg a tésztát, majd süssük meg a kenyeret.

Megjegyzés: Én megszokásból 230 fokra előmelegítettem a sütőt a fedeles sütőtállal együtt. Mikor megkelt a tészta, áttettem az előmelegített formába, visszavettem a hőfokot 200-ra és fedéllel együtt sütöttem meg kenyeret.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0