Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Töltött lángos

Ha nyár, akkor meleg, ha meleg, akkor pedig lángos! Ennek a hihetetlenül gyorsan elkészíthető fehér tönkölyből készült lángosnak pedig senki nem tud ellenállni, főleg hogy finom, magyaros raguval töltöttük meg! A tölteléket persze kedved szerint variálhatod, bátran kísérletezz az ízekkel, készülhet akár káposztás, virslivel töltött, vagy akár sajtos változatban is!

Hozzávalók (8 lángoshoz)

A tésztához:

A magyaros raguhoz:

  • 1 szál parasztkolbász apróra kockázva
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 4-5 db paprika apróra kockázva
  • 2-3 nagyobb paradicsom aprítva

A lisztet a vízzel alaposan elkeverjük, és letakarva langyos helyen kb. 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk, majd egy nagy cipóvá formázzuk.
Nyolc egyenlő részre vágjuk, és felgömbölyítjük. A kis tésztagombócokat letakarjuk, és kb. 15 percig pihentetjük. A tésztákat egyesével óvatosan kinyújtogatjuk, ráhalmozzuk a tölteléket az egyik felére, ráhajtjuk a tésztát, és alaposan összecsípjük.
Közepesen forró, bő zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Még a tészta kel, elkészíthetjük a tölteléket: az apróra vágott kolbászt, hagymát, paprikát kevés zsiradékon elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és puhára sütjük.
Amikor már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és a zúzott fokhagymát, és alacsony lángon addig sütjük, míg a paradicsom levének nagy része el nem párolog, és jó sűrű nem lesz.
Teljesen kihűtjük.

Kapcsolódó termékek