Nehézségi fokozat:
Tönkelisztes teljes kiőrlésű diós muffinok
A muffin (szerintem) megunhatatlan és millió variációban süthető. Már korábban is hoztam egyet, de most egy diós, teljes kiőrlésű tönkelisztes változatot mutatok. Tudjátok már szerintem rólam, hisz sokszor elmondom, hogy a teljes kiőrlésű lisztek a kedvenceim és magvakat, dióféléket is szinte mindig használok, így ha ezeket te is szereted, akkor ezek a muffinok nem fognak csalódást okozni.
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 2 db közepes méretű érett banán (nagyon érett is jó) összenyomkodva
- 200 g teljes kiőrlésű tönkeliszt
- 100 g dió durvára vágva
- 1/2 csomag sütőpor
- 4-5 ek (nyírfa)cukor
- 200 ml növényi tej
- 4 ek olívaolaj
- Díszítésnek dió (elhagyható)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- A díszítésnek szánt dió kivételével a hozzávalókat keverjük össze egy tálban.
- Adagoljuk a tésztát muffinpapírral bélelt muffinformákba (ha szilikonos a formánk, akkor nem szükséges a papír), tegyük a tetejükre a diót, ha használunk és tegyük a formát az előmelegített sütőbe.
- Süssük 25-30 percig vagy tűpróbáig.



