Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Tönkelisztes teljes kiőrlésű diós muffinok

A muffin (szerintem) megunhatatlan és millió variációban süthető. Már korábban is hoztam egyet, de most egy diós, teljes kiőrlésű tönkelisztes változatot mutatok. Tudjátok már szerintem rólam, hisz sokszor elmondom, hogy a teljes kiőrlésű lisztek a kedvenceim és magvakat, dióféléket is szinte mindig használok, így ha ezeket te is szereted, akkor ezek a muffinok nem fognak csalódást okozni.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 2 db közepes méretű érett banán (nagyon érett is jó) összenyomkodva
  • 200 g teljes kiőrlésű tönkeliszt
  • 100 g dió durvára vágva
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4-5 ek (nyírfa)cukor
  • 200 ml növényi tej
  • 4 ek olívaolaj
  • Díszítésnek dió (elhagyható)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A díszítésnek szánt dió kivételével a hozzávalókat keverjük össze egy tálban.
  3. Adagoljuk a tésztát muffinpapírral bélelt muffinformákba (ha szilikonos a formánk, akkor nem szükséges a papír), tegyük a tetejükre a diót, ha használunk és tegyük a formát az előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 25-30 percig vagy tűpróbáig.

Kapcsolódó termékek