Nehézségi fokozat:

Tönköly fánk

Bár a fánk tradicionálisan a farsangi szezon finomsága, mi bizony annyira szeretjük, hogy simán elkészítjük az év többi szakában is! Villámgyorsan elkészül, ráadásul tej-és tojásmentes is!

Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):

A lisztet a növényi tejjel és olajjal alaposan eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.

Enyhén lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra sodorjuk. Egy kb 5-6 cm átmérőjű bögrével vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztát újra összegyúrva és kisodorva ismét kiszúrhatjuk, mi viszont imádjuk a kis amőba formájú leeső részeket, így én ezt nem szoktam.

Letakarva még kb 30-40 percig pihentetjük, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. Ízlés szerint porcukrozzuk, és lekvárral, csokoládészósszal kínáljuk.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0