Nehézségi fokozat:
Tönköly kifli
Ha még csak most ismerkedsz az ősi gabonákkal, és esetleg a teljes kiőrlésűvel sem vagy nagy barátságban, akkor kezdésnek ez a lisztkeverék tökéletes választás lesz! Hasonló, mint a klasszikus lisztek, csak…csak annál sokkal-sokkal jobb, és ízletesebb. A tönköly beltartalmi értékei pedig szintén magukért beszélnek, szóval nyugodtan tárazz be belőle nagyobb mennyiséget, mert imádni fogod!
A kifli foszlós, extrém módon puha, a külseje pedig papírvékony, és nagyon-nagyon ropogós.
Hozzávalók 6 darabhoz:
– 1 csomag világos tönköly sütőkeverék (450 gramm)
– 425 ml langyos víz
– kis liszt a formázáshoz
A lisztet és a vizet alaposan összedolgozzuk, majd letakarva langyos helyen 30 percig pihentetjük. Lisztezett felületen 6 részre osztjuk, kissé felgömbölyítjük, majd lelapítjuk a tésztát és kifli formára tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol még kb 20 percig pihentetjük.
180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső légkeverésen) kb 33-36 perc alatt aranybarnára sütjük.