Nehézségi fokozat:

Tönköly pita

Egy finom, és tápláló tönköly tészta, némi varázslat, és máris kész az ősi gabonás pita tészta, amit kedved szerint tölthetsz friss, és finom zöldségekkel, omlósra sült hússal, és finom öntetekkel!

Hozzávalók (8 darabhoz):

A lisztet a vízzel alaposan eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és alaposan átgyúrjuk. Nagy gombócot formázunk belőle, amit nyolc egyenlő részre felosztunk. A tésztadarabkákat egyesével felgömbölyítjük, majd letakarva kb. 10 percet pihentetjük. A tésztagolyókat enyhén lisztezett felületen egyesével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 °-ra úgy, hogy a tepsit is felmelegítjük vele, amin majd sütni fogjuk a tésztákat. Ha elérte a sütő a hőmérsékletet, akkor kivesszük a forró tepsit, sütőpapírt helyezünk rá, és óvatosan ráhelyezzük a kinyújtott tésztákat. Egy klasszikus méretű tepsire kb. 4 db fér rá, így egyszerre ennyit tudunk sütni.
A tésztákat kb. 12-14 perc alatt készre sütjük. Sütés közben ne nyissuk ki a sütőt ajtaját, mert akkor lelapulnak a tészták, és nem lesz pufi, üreges!

Kapcsolódó termékek

Áremelés

Kedves Vásárlóink!

A drasztikusan megemelkedett energia- és alapanyagárak miatt sajnos a közeljövőben mi is kénytelenek leszünk árakat emelni. Még szeptember végéig a régi áron tartjuk termékeinket, de október elsejétől igazodnunk kell a megváltozott költségkörnyezethez.

Megértésüket kérjük!

A Naturgold csapat

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0